Технологии

Днес рядко се срещат хора без лаптоп. В един дом има поне един лаптоп. Когато трябва да си купите такaва технологична джаджа, ще се наложи да се допитате до специалист. Тук ще намерите редица фирми, които предлагат реновирани и нови лаптопи и една консултация с представител на фирмата, ще ви насочи към правилната покупка.

Реновираният лаптоп не е същото като употребяван лаптоп, който предишният собственик е можел да използва или дори да злоупотребява с него. Освен това, повечето използвани лаптопи не идват с гаранции, за разлика от реновираните.

Modsbg.com

Сайт за всеки техноманиак – лаптопи, компютри, телефони и всичко свързано със съвременните технологии на едно място. Преглед на нови технологични продукти, мнения на потребители и съвети от експерти – вижте всичко в Modsbg.com


Тези лаптопи обаче не са „от фабриката“. Това са компютри, върнати или на търговеца, или на производителя.

Причината за връщането варира, но през повечето време това се дължи на незначителни дефекти. Тези „дефекти“ често имат козметичен характер, като например транспортни щети като драскотини. Техният „предишен собственик“ също може да ги е върнал, тъй като не отговарят на очакванията му.

Тези, които можете да тествате, когато влезете в компютърен магазин, също често се реновират. Същото важи и за моделите с отстъпки и отворени кутии.

Най-голямата разлика обаче е, че реновираните лаптопи първо преминават през основни тестове. Всички проблеми, които тестът разкрива, било то софтуерни или хардуерни проблеми, първо се коригират. Само след този обширен процес на възстановяване те могат да се върнат при търговците на дребно.

Специалистите разглобяват всеки лаптоп, за да проверят за повредени компоненти. Те тестват функциите на батерията, екрана, захранването и връзките. Проверяват процесорите, както и твърдия диск и оптичното устройство.

След това се сменят дефектни или липсващи части, като RAM, кондензатори или твърди дискове. Те изтриват напълно всички данни и отстраняват козметичните проблеми на устройството. След това оборудването получава новата си операционна система, която в повечето случаи е най-новата версия.

И накрая, специалистите пакетират реновирания лаптоп. След това го продават сами или го изпращат на търговец на дребно, който се заема с продажбата.